De Gelderlander op het web

Theatraal optreden door Danza Pura

Door JOSÉE GRUWEL

In schouwburg Amphion startte gisteravond de twaalfde editie van Open Podium met een poëtisch optreden van Danza Pura, een semi - professionele dansgroep van Contemporary Dance School uit Doetinchem.

De zes jeugdige danseressen voerden beheerst en met overgave een choreografie uit van Kim Kauw A Tjoe. Een dans met als thema angst, op instrumentale muziek van Kitaro.
Bij de theatrale uitvoering werd het beeld opgeroepen van kwetsbare jonge vrouwen die op eigen kracht en gelovend in liefde hun angst en wanhoop kunnen overwinnen. "Bij de beelden zag ik vrouwen werken op de velden in Vietnam, tijdens de oorlog", vertelde Kim in een kort interview met deze krant. Hun levenskracht werd in de dans op subtiele wijze uitgebeeld. Danza Pura werd genomineerd voor de finale van het Open Podium.
Beginnend cabaretière Sharon Simon uit Winterswijk bleek met de nodige lef de lachers op haar hand te krijgen met vlotte, simplistische teksten die gepaard gingen met veel lichaamsbewegingen. Na een te lange intro was er opeens het liedje over de man op een ligfiets. Goede stem, leuke tekst.
Presentator Ben Donderwinkel typeerde haar type als "prettig gestoord."
Uit Hummelo kwam Jajem, een rock&roll-band die bestaat uit vier jonge heren die met de nodige humor lichtelijk pedant overkwamen. Een band met de nodige uitstraling, met nummers in het Achterhoeks dialect die overtuigend en met veel decibellen werden gebracht. Dat laatste was er de oorzaak van dat de teksten nagenoeg verloren gingen. Desalniettemin werd ook Jajem genomineerd.
Alain Klein Braskamp uit Zelhem, de zingende ober, vervolgde met smartlappen van onder andere Hazes, Meeuwis en Boh Foi Toch. Ondersteund door een orkestband zong hij goed verstaanbaar. Zijn presentatie en stemvorming verdienen nog de nodige aandacht.
Lest best, bleek ook gisteravond weer. De pop/rockband Haze uit Toldijk, met zangeres Marieke Ruessink, kwam als winnaar uit de bus. De band speelde met verve een aantal eigen nummers en werd hiermee winnaar van de avond.
Meer over Open Podium op de Kunst en Cultuur Special, te bereiken via www.gelderlander.nl, editie Achterhoek.


Deze pagina is bijgewerkt op