De Stentor op het web

Op Drift gaat er ouderwets tegenaan

van een onzer verslaggevers

WARNSVELD - Sinds jaar en dag verdraagt ‘tante Gerrie‘ op ‘t Holtslag in Warnsveld het tumult van fanatieke muzikanten om zich heen. Reden voor de dialectrockband Op Drift om het muziekfestival op zaterdag 23 augustus aan haar op te dragen in de naam: ‘Herrie Bi-j Tante Gerrie‘.

Een jaar geleden pakte de in 1991 opgerichte dialectrockband Op Drift, na een sluimerend bestaan de muzikale draad weer op. Dat gebeurde in een nieuwe bezetting. Van de oude garde bleven over Wim Woestenenk (gitaar) en Johnny Addink (drums), nieuwkomers zijn (neef) Stef Woestenenk (gitaar) en Henk Hogebrug (saxofoon). De muzikanten kregen de smaak zo te pakken dat ze hun ‘come-back‘ uitbundig willen vieren.
Op Drift noemt zich niet langer de boerenrockband van de begin jaren negentig. Toen bepaalde vooral het boerenprotest het repertoire. Nu presenteert Op Drift zich als dialect-rockband met teksten over het leven van alledag op het platteland. Speels en aanstekelijke zijn nummers als ‘Naodost‘, ‘De Makelaar‘ en ‘De Koelkaste‘. Tijdens het festival zullen ouwe hits klinken, maar er is ook ook veel nieuw materiaal. Onder meer van Stef Woestenenk, die vaststelt dat Wim nog altijd de motor is binnen de band maar dat ook van de anderen steeds meer inbreng komt.
Het festival wordt gehouden op de thuisbasis ‘t Holtslag aan de Geesinkweg 2 in Warnsveld met medewerking van collega-muzikanten van de bands Korte Mett‘n en Dat Doe‘w. Korte Mett‘n uit Brummen brengt stevige rock. Dat Doe‘W is een echte rock-‘n-roll band, met Jovink & de Voederbietels als lichtend voorbeeld. Op Drift speelt rock, blues, rock-‘n-roll and reggae. De combinatie van de drie bands moet de ideale mix opleveren tijdens het festival, menen Johnny Addink en Stef Woestenenk. Addink ziet het helemaal voor zich. ‘Het moet gewoon een ouderwets schuurfeest worden, met een hoop onzin en flauwekul. Wij hebben er ongelofelijk zin in.‘
Dat verwachten ze ook van het publiek getuige de tekst op hun nieuwe T-shirts: ‘He-j d‘r zin an?‘ Naast de nieuwe out-fit en twee bijzondere presentatrices telt het festival nog een verrassing, maar de heren laten zich daar nog niet over uit. ‘Want je moet het ook allemaal maar waarmaken.‘

terug naar Op Drift

Deze pagina is bijgewerkt op