De Stentor op het web

Reünie tijdens Herxer Feest

van onze correspondent

HERXEN - Het Herxer Feest, van vrijdag 20 tot en met zondag 22 juni, kent ook dit jaar weer een aantal ‘gouwe ouwe‘ ingrediënten, zoals het roddelcabaret, de zeskamp, het spectaculaire ‘rijplaat surfen‘ en ‘stamppotrock‘. Nieuw dit jaar is een speciale bijeenkomst voor oud-Herxenaren.

Het feest begint op vrijdagavond en staat dan in het teken van ‘Back to the Sixties & Seventies‘ met muziek van de discotheek Herxer City.
Aan het eind van de avond wordt het behendigheidsspel bierpulschuiven gespeeld.
Zaterdagmiddag worden om 13.30 uur bij de feesttent ballonnen losgelaten en volgen voor de jeugd twee theaterstukken. Ook zijn er een springkussen en een ballenbak. De zitmaaierrace voor jeugd en volwassenen begint om 16 uur. Voor de grotere kinderen wordt tevens een Formule 13 zitmaaier-ringsteekrace gehouden, waarbij steeds twee teams het tegen elkaar moeten opnemen.
Gezien het grote succes van het hooibaalsurfen van vorig jaar heeft de organisatie gekozen voor een nog spectaculairdere variant: het rijplaat surfen. ‘s Avonds is er een optreden van de Vordense dialect-stamppotrockband Kas Bendjen.
De zondag begint om 12 uur met een samenkomst van oud-Herxenaren in de feesttent. Om 13 uur start de zeskamp en rond 17 uur komen de Funmakers sfeer brengen. Teams voor de zeskamp kunnen zich nog aanmelden bij Age Braad, tel. 0570-524210. De minimumleeftijd is twaalf jaar en het team moet een captain en minimaal één vrouw hebben.
Verder zijn er uiteraard weer diverse kermisattracties. De toegang is bij alle programma-onderdelen gratis.

Dit artikel verscheen in de Apeldoornse Courant
terug naar Kas Bendjen

Deze pagina is bijgewerkt op