De Gelderlander op het web

Verrassend optreden van de Keerls

Door PETER AANSORGH

Ze betitelen hun werk zelf als 'muziek en kolder tussen lessel en Rien'. Zes mannen uit de regio. Artiestennaam: De Keerls.

Afgelopen weekend gaf het sextet twee voorstellingen in het Barghse Huus in 's-Heerenberg. En wat bleek (ook tot hun eigen verrassing), de vonk sloeg knappend over. De kersverse zang- en entertainmentgroep zorgde voor een smakelijke, muzikaal humoristische voorstelling die door het publiek hoorbaar hoog werd gewaardeerd.
Tussen lessel en Rien heet het programma waarvoor het zestal (Henry Welling, Joop Boxstart, Ben Lukassen, Theo Scholten, Patrick van Loon en Jos van Amerongen) krap drie maanden heeft gerepeteerd. "Gewoon een keer in de week bij iemand thuis", vertelt Joop Boxstart. En het klikte meteen tussen de heren die elkaar hebben leren kennen tijdens een cd-presentatie. "We hebben zelfs voor deze eerste voorstelling geen try-out gehouden. Dit weekend is voor ons ook een vuurdoop."
Het bijna drie uur durende programma bestaat uit in dialect gezongen liedjes. En tussen de nummers door worden moppen, grappige verhaaltjes of humoristische anekdotes verteld.
Te merken is dat het zestal goed met elkaar uit de voeten kan. En aardig om te zien zijn de tevreden, geduldige blikken van de rest van de groep als één van hen aan het woord is. Af en toe wordt er quasi sacherijnig gemopperd: 'schiet now's op' of' wanneer bun 'k now's an de beurt. Leuk, droog, geinig. De Keerls krijgen de zaal met gemak aan hun voeten. De muziek en de zelf geschreven liedjes zijn amusant en verhaalachtig; ze maken de zaal geconcentreerd en stil. Maar de grappen, gedurfd en 'schuun' veroorzaken hoorbaar vrolijke deining.
Welling: "Ik vroeg Iets an de buurvrouw 'heb ij ook altied zo'n natte klitoris?'. Woarop zi-j zei: 'oh doar we'k niks van. Henk gif bij ons de bloemen altied water." Wat de kersverse groep nastreeft is een gezellige voorstelling in het dialect voor jong en oud. Of zoals ze het zelf uitdrukken: een avondje 'gemütlichkeit'. En ze weten nu al dat ze met z'n zessen doorgaan. "Dat is vrijwel zeker", onthult Joop Boxstart (een type die je er op een verjaardag goed bij kunt hebben). "We hebben nu al een reeks optreden voor Tussen lessel en Rien geboekt. Dus dat kump wel goed."

Tussen Rien en lessel, gezien vrijdagavond in het Barghse Huus in 's-Heerenberg.

terug naar De Keerls

Deze pagina is bijgewerkt op