WIJ


FRIESE ZANGER IN BASKISCHE KLUB

Morgen, zaterdag, komt de Friese zanger Piter Wilkens naar Brussel voor een eksklusief optreden in de Baskische Club, Lakensestraat 120, vanaf 19 uur. Piter Wilkens is een zanger-liedjesschrijver die zich laat inspireren door verschillende muziekstijlen. Toch is hij vooral in z'n nopjes wanneer hij "eenmans rock 'n roll" speelt. Wilkens brengt eigen werk in het Fries, naast een hele resem covers. De teksten handelen over tipische rock-onderwerpen als liefde, drank en auto's, maar ook over maatschappelijke problemen. Ernst en luim wisselen af in Wilkens' programma, of zoals ie het zelf zegt:"Myn teksten fariearje fan serieus mei in bytsje moraal oant flauwekul."
In 1987 bracht Wilkens de demokassette Karksankjes en Rock'n Roal uit, in 1989 volgde een tweede kassette Meisjongers en Libbenslieten en vorig jaar pakte hij uit met de singel Dunsje fanke, dunsje, op de B-kant Henkie Cola.
Als Fries is Piter Wilkens de andere "kleine" Europese talen genegen: "lk soe wolle dat de lytse-taaltsjes yn Europa elkoar holpen. aldus Piter. Begin dit jaar deed de zanger een suksesvolle toer door Litouwen. Als gevolg hiervan volgen wellicht nog andere buitenlandse optredens voor kleinere taal gemeenschappen.
Naast solo-optredens kan je Piter Wilkens ook aan het werk zien met z'n band Piter's Protters.

(ts)

Voor meer informatie tel.: 02/219.92.50.

terug naar Piter Wilkens

Deze pagina is bijgewerkt op