magazine
van folk tot
wereldmuziek

NEWfolkSOUNDS op het web

Inez Timmer
Baas giele taksy
(Eigen uitgave, www.baasgieletaksy.nl)
Na haar succes met Irolt bleef Inez Timmer hier enigszins buiten beeld. Ondertussen was ze een gevierde musicalzangeres in Duitsland. Soms wipte ze even over naar Friesland om met enkele optredens te bewijzen dat ze haar vak nog verstaat. Met deze cd met Joni Mitchell-covers zet ze zich weer volledig op de Friese kaart. De songs passen prima bij Timmer. Ze voelt zich daarbij als een vis in het water.
Het titelnummer is de cover van Big yellow taxi, ongetwijfeld het bekendste lied van de Canadese zangeres. Andere bekende songs zoals Blue (Blau) en Both sides now (Alles sjoen) ontbreken niet op het album, dat met veertien tracks goed is gevuld.
Voor de vertalingen zorgde Eppie Dam – momenteel de meest gewilde, eigentijdse oersetter naar het Fries. Gerenommeerde muzikanten (onder meer Hubert Heeringa en Paul Horjus) geven de arrangementen van Peter van der Zwaag vorm. Die volgde in grote lijnen natuurlijk de muziek, maar bracht daarin eigentijdse accenten aan.
Alle teksten zijn te vinden op de website. Maar mensen die de Friese taal niet machtig zijn of te moeilijk vinden, kunnen altijd nog genieten van de krachtige stem van Inez Timmer en de heerlijk vormgegeven muziek.

Joop van den Bremen
terug naar Inez Timmer
Deze pagina is bijgewerkt op