Leeuwarder Courant op het web

Twirre krijgt prijs van Tsjoch-publiek

DRACHTEN - De band Twirre heeft zaterdag de publieksprijs van muziekfestival Tsjoch gewonnen. Het festival beleefde in Drachten z'n 34ste editie.

Dylan was deze keer - net als in 2003 al eens - het verbindende thema. In de bovenzaal traden beginnende artiesten en groepen in nieuwe samenstelling op. Van de zes kanshebbers kreeg Twirre de meeste stemmen van het publiek. Dat levert een optreden in het Omrop-programma Noardewyn op.
Twirre bestaat uit Han Boonstra, Janna van der Veen, Roelof Koopmans en Tim Kuilman. De band speelt naast eigen - deels Friestalig - werk covers van onder anderen Simon and Garfunkel en Dougie MacLean. Enkele honderden muziekliefhebbers kwamen naar de Lawei, waar het programma met zo'n dertig groepen en artiesten zich in vier zalen afspeelde. De jongste talenten openden de avond in het programmaonderdeel Sjoch op Tsjoch.
Tsjoch is in de jaren zeventig ontstaan en om een podium te bieden aan Friese artiesten, die een Vereniging van Friese Volksmuzikanten oprichtten. De belangstelling voor het festival loopt de laatste jaren terug - deze keer telde de organisatie zo'n 250 betalende bezoekers. De organisatie hoopt wel iets bijzonders te kunnen doen met de jubileumeditie van volgend jaar.

terug naar Twirre

Deze pagina is bijgewerkt op