Leeuwarder Courant op het web

Eigen popfestival voor Stellingwerven

Op het Pastorieplein in Wolvega vindt zaterdag het eerste echte Stellingwerver popfestival plaats. Er treden negen bands op Stellingwarfpop op, die alle minstens één Stellingwerfstalig nummer spelen. Een jury kiest de beste inzending. Alle liedjes in de streektaal zijn op cd gezet, die zaterdag wordt gepresenteerd. Het festival is een initiatief van de Stellingwarver Schrieversronte in het kader van de Rabobank stimuleringsprijs voor het Stellingwerfs.
De plaatselijke muzikanten waren enthousiast over deelname aan het nieuwe evenement. Het maximum aantal inschrijvingen was dan ook snel bereikt. Diverse bands moesten genoegen nemen met een plekje op de reservelijst, want er was slechts ruimte voor negen deelnemers: een gelegenheidsformatie van Believeisadoubt, Gien Gok, Infinite, Memory Lane, Parka, Revolta, Shady Lane, Sweat Nothings en Zie Maar.
Het festival wordt 's middags om drie uur geopend door de Stellingwerver burgemeesters: Harry Oosterman van Oost- en Gerard van Klaveren van Weststellingwerf. Rond middernacht eindigt Stellingwarfpop met de bekendmaking van het beste Stellingwerver nummer. De presentatie is in handen van zanger/ gitarist Jelle Broersma en zangeres/ voordrachtskunstenares Jeanette Roeles.

terug naar Stellingwarfpop

Deze pagina is bijgewerkt op