SP!TS op het web

Twarres-zangeres Mirjam gaat verder als MIR

De Friese zangeres Mirjam Timmer, bekend van Twarres, gaat verder als MIR. In het voorjaar komt haar solo-album uit en deze maand haar eerste single Face tot Face, zo maakte haar management gisteren bekend.
Miriam werkte twee jaar lang aan een nieuw album waarop ze onder meer een duet zingt met Simple Minds-zanger Jim Kerr, die zij eerder tijdens een van de Night of the Proms-concerten heeft ontmoet. De meeste nummers van het album zijn gemaakt in samenwerking met de Engelse schrijver John Temis, die successen behaalde met onder anderen Sugababes, Tori Amos, Emmy Lou Harris en The Culture Club.
Het duo Mirjam Timmer en Johan van der Veen scoorde met Wer bisto voor het eerst in de Nederlandse popgeschiedenis een Friestalige nummer 1-hit. In januari 2004 gingen zij uit elkaar. Van der Veen stopte volledig met zingen en dook onder in de anonimiteit. Mirjam koos voor een solobestaan als zangeres en nam ruim de tijd om zich daarop voor te bereiden.
Haar soloalbum produceerde ze grotendeels zelf. Wel hield producer Peter van Asten een oog in het zeil. MIR hoopt dit jaar met haar band op verscheidene festivals te spelen en wil zo haar comeback realiseren. (ANP)

terug naar Twarres

Deze pagina is bijgewerkt op