De Limburger op het web

Zanger De Kast maakt parodie op Jelle

Zanger Syb van der Ploeg van De Kast heeft samen met Radio 538-diskjockey Edwin Evers een parodie gemaakt op het nummer Jelle van het Groningse duo Slimme Schemer en Tido.
Het Groningse tweetal raakte de afgelopen weken met het management van De Kast in conflict over hun lied omdat de formatie vond dat het nummer meelift op roem waar De Kast vijftien jaar aan heeft gebouwd. De rechter stelde De Kast een week geleden in het ongelijk. Hij bepaalde dat de parodie over De Kast op een buitenlands lied gewoon mag worden uitgebracht.
In de parodie op de parodie reageert Syb op Jelle en de mediacommotie die volgde op het conflict tussen De Kast en de Groningers. "Wat een gedoe de afgelopen dagen om die plaat', stelt Syb in de parodie. "Natuurlijk kan ik wel tegen een grap, maar een advocaat is duur, dus ik zit ook een beetje krap.'
Schemer en Tido voelen zich vereerd door de parodie van Syb. "Het is toch een compliment dat een zanger als Syb een lied aan ons wijdt', aldus Tido.
Het is niet bekend of de parodie binnenkort ook in de winkel te krijgen zal zijn. Ondertussen stormt Jelle de hitlijsten in. Na drie dagen in de winkel gelegen te hebben, heeft de single de derde plaats in de top-40 bereikt.
De parodie op de hit Stan van rapper Eminem verhaalt over een geobsedeerde fan die zanger Syb achtervolgt. In het nummer, dat de Groningse twintigers enkele weken geleden onder het genot van een fles wijn schreven, rijdt de zeventienjarige Jelle met zijn zwangere cavia Sybje het Tjeukemeer in omdat de zanger zijn mailtjes en sms-jes niet beantwoordt. (ANP)

terug naar De Kast

Deze pagina is bijgewerkt op