16 december 2000
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Twarres ook nummer 1 in BelgiŽ

WERGEA -Na Nederland is ook BelgiŽ gevallen voor de charmes van het Friese popduo Twarres. De single WÍr Bisto is in BelgiŽ de best verkochte plaat van het moment en voert de Ultra top 50 aan. In Nederland staat het gevoelige liedje al weken op nummer 1. Nog niet eerder stond er een Friestalie nummer in de Belgische hitparade. In vier weken tijd rukte WÍr Bisto op naar de bovenste Positie.
Zondag gaan Miriam Timmer (18) en Johan van der Veen (19), de leden van Twarres. naar Brussel voor tv-opnames bij de VRT. Inmiddels zijn er in Nederland en BelgiŽ samen 115.000 exemplaren van de debuutsingle verkocht. Volgens het management van de groep bestaat er ook in de rest van Europa interesse voor Twarres. De Britse omroep BBC heeft het liedje met bijbehorende clip al uitgezonden.
Eind januari brengt het duo een nieuwe nummer uit, als opwarmertje voor het debuutalbum dat in maart moet verschijnen. De titel van de cd, waarop waarschijnlijk 12 of 13 liedjes komen te staan, is nog niet bekend. ANP.

terug naar Twarres

Deze pagina is bijgewerkt op