MELVIN VAN ELDIK


Melvin van Eldik (Surabaya, 14 juli 1954) is bassist en gitarist. Zijn eerste gitaarlessen kreeg hij van zijn vader en op zijn veertiende speelde hij als basgitarist in een bandje.
Van Eldik speelde in vele bands waaronder de funkrockformatie Deuce en Mark Fosso and The Secret Meeting. Ook speelde hij op terrassen van het Franse Avignon.
Begin Jaren negentig richtte hij de band Rhythm Future op. De band veranderde in French Connection, maar Van Eldik is nog steeds de drijvende kracht.
In 2003 deed Van Eldik mee aan een vertaalwedstrijd uitgeschreven door de Stichting Literaire Activiteiten. Hij won de eerste prijs met een vertaling van John Lennons A working class hero in het Leeuwarder stadsdialect. Dit stimuleerde hem tot het schrijven van nog meer teksten. Daarmee startte hij in 2004 een cabaretprogramma in het Liwwarders waarbij megahits van onder meer Elvis Presley, Prince, Shocking Blue en Tom Jones werden omgezet in plaatselijke gebeurtenissen. In het programma Un held t de Meenthe begeleidde Remko Hoitsma hem op toetsen.
Samen met de klezmerband Di Gojim zingt Van Eldik liedjes in het Liwwarders.


MELVIN VAN ELDIK en de PERS:

in 1991:

Achttjin lieten op festival Liet '91

in 1995:

Bnt ferskaat op Liet '95

in 2004:

Melvin van Eldik wint vertaalwedstrijd

TEKST van MELVIN VAN ELDIK:

Un held t de Meenthe

MELVIN VAN ELDIK op INTERNET:

MELVIN VAN ELDIK heeft een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE:

CD-Single:

"Miranda / Baukje" (Marista MCD 7262, 2007)

CD's:

"Cleaning Windows" (Engels - 2004)
"Un held t de Meenthe" (Marista, 2005)

CD samen met Di Gojim:

"Roosje" (Marista MCD 7403, 200?)

Deze pagina is bijgewerkt op