De Meppeler Courant op het web

Gouden Gaarlandt Gillertjes
winnen Schoolkorenslag

Meppel - De 'Gouden Gaarlandt Gillertjes' hebben vrijdag de finale van Schoolkorenslag 2010 gewonnen. Aan de grote finale in Hardenberg deden de zeven beste schoolkoren mee van de voorrondes in Almelo, Emmen en Meppel.

De deskundige jury, bestaande uit Martijje Lubbers (Drezz), Rineke Marwitz (CQ-ZO-Drenthe) en Ceciel van der Zee (Viva la Musica), sprak grote waardering uit voor alle deelnemende schoolkoren. Zij waren het meest gecharmeerd van het zeer verzorgde en ongedwongen optreden van de 'Gouden Gaarlandt Gillertjes', onder leiding van Ineke Heersma. Door dit schoolkoor werd aandachtig en zuiver gezongen met een prachtige lichte koorklank. Kleine bewegingen met de zwart-witte hoedjes ondersteunden de inhoud van de liedjes.
De hoofdprijs, een cd-opname, werd uitgereikt door het Overijsselse Tweede kamerlid Sabine Uitslag. Zij had zeer lovende woorden voor dit festival en voor de speciale plaats die de streektaal hierin heeft gekregen. Tevens sprak zij de hoop uit dat dit prachtige initiatief een vervolg zal krijgen.

terug naar Gouden Gaarlandt Gillertjes

Deze pagina is bijgewerkt op