Dagblad van het Noorden op het web

'Deuren lös' veur het Drentse Streektaol Festival

Volgende week is het weer Deuren lös. Onder deze naam wordt vrijdag 24 november in zalencentrum Meursinge in Westerbork voor de tweede keer het Streektaol Festival, georganiseerd door Drentse Taol en het Drentse Boek, gehouden. Streektaal verdeeld over drie zalen; niet alleen Drents zal er te horen zijn, maar ook aanpalende Nedersaksische gebieden zijn vertegenwoordigd.
Voor de schrieverij kan de bezoeker terecht bij Lukas Koops en Rieks Siebering - twee bekende Drentse auteurs - en bij de Stellingwerfse schrijver Johan Veenstra.
Zij lezen voor uit eigen werk. Muziek is er van de Groningse groep Törf en van het (Drentse) Dubbelmannenkwartet Octaaf. Uit Noord-west-Overijssel komt bovendien het gezelschap Gerard Buisman & Zo.
En dan is er als derde ‘poot’ onder het Streektaol Festival ook toneel, waarvoor het Vrouwentoneel Erica naar Westerbork komt. Zij speelt de eenakter Breien veur Burundi van Erik Harteveld.
Het festival Deuren lös begint m 19.30 uur. De zaal is een half uur eerder open. De entree is 12,50 euro, in de voor-verkoop 10 euro. Kaarten te koop bij de Drentse bibliotheken, Drentse Taol . 0592 - 381172, Drentse Boek . 0528 -371443 en aan de zaal.

terug naar Deuren lös

Deze pagina is bijgewerkt op