Dagblad van het Noorden op het web

WAS 'T WAT?

Scheidingsleed en onrecht in het veen

'On a misty Sunday at Noordpolderzijl': Onder die toepasselijke noemer vinden in café 't Zielhoes, pal achter de waddendijk, met enige regelmaat akoestische concerten plaats. Zondag trad de Drentstalige zanger Egbert Meyers op met intieme liedjes over herkenbare zaken als liefde, hoop, verdriet en eenzaamheid

J. Evenhuis (51), Dalen
"Of 't wat was? jazeker. Tof! Ik ben dan ook Drent, en waardeer het bijzonder dat Meyers ons dialect op deze manier hoog houdt. Zijn teksten zijn bovendien erg herkenbaar, omdat ik net als hij uit een klein dorp kom. En ik vind hem een goede zanger en muzikant. Het is een eindje rijden naar Noordpolderzijl, maar dan heb je ook wat."

Wil Nijdam (59), Eelde
"Prachtig, die Drentse uitdrukkingen. Gevoelig, ook, de manier waarop Meyers dingen bij de kop neemt als het verdriet bij een scheiding en het vroegere onrecht in het veen. Hij zingt uit zijn hart en weet dingen daardoor echt over te brengen op zijn publiek. Ik kom hier trouwens heel vaak. Lekker luisteren in een nostalgische entourage, daar word je rustig van in deze hectische wereld."

Henk Meijer (55), Bedum
"Noem me gerust een fan. Meyers' teksten spreken me erg aan. Het is een gevoel van herkenning. Dat liedje Vrumde op de Es, bijvoorbeeld, gaat over terugkomen in het dorpje waar je ooit gewoond hebt. Dat je dan denkt dat alles hetzelfde is gebleven; maar er al snel achter komt dat dat niet zo is. Meyers is een gewoon mens, net als jij en ik. Dat is zijn kracht."

terug naar Egbert Meyers

Deze pagina is bijgewerkt op