LUCINE OETSEN


Lucine Oetsen is geboren in De Wijk en groeide daar ook op. Ze woonde enige tijd in Londen, Israėl, Groningen en Eindhoven maar tegenwoordig is Havelte haar woonplaats.
Oetsen studeerde internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte daarna in het bedrijfsleven. In Noord-Brabant maakte ze de overstap naar het basisonderwijs.
Zingen en kleinkunst kreeg ze van huis uit mee. Ze zong vooral met haar moeder maar ook op de fiets, op school, bij het jeugdkoor ‘de Iekmulder’ en bij musicalgroep ‘Vals Alarm’ in Groningen.
Na haar terugkeer naar Drenthe sloot ze zich aan bij het popkoor Flash Ruinerwold. Het dichtersduo Duo Drie vroeg Frank Boerrigter (gitaar) en Lucine Oetsen (zang) om hun optreden van muziek en zang te voorzien. Ze deden dat met Nederlandse en Drentse liedjes. Daarna volgden steeds meer optredens mit vooral Drentstalige liedjes; bstaande en naar het Drents vertaalde liedjes. Na een workshop van het Huus van de Taol waagde ze zich ook aan het zelf schrijven van liedteksten.
In mei 2012 was Oetsen finaliste op het Drčents Liedtiesfestival met het zelfgeschreven lied Ik kan het haoste niet geleuven, begeleid door Frans Boerrigter.
In 2014 was Oetsen opnieuw finaliste op het Drčents Liedtiesfestiva/l deze keer met het door haar zelf geschreven lied Now hier.
Oetsen schrijft ook liedjes voor anderen, onder meer voor Antonio Ferro.


Deze pagina is bijgewerkt op