LUCINE OETSEN


Lucine Oetsen werd in De Wijk geboren en groeide daar ook op. Ze woonde enige tijd in Londen, Israėl, Groningen en Eindhoven maar tegenwoordig is Havelte haar woonplaats.
Oetsen studeerde internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte daarna in het bedrijfsleven. In Noord-Brabant maakte ze de overstap naar het basisonderwijs.
Zingen en kleinkunst kreeg ze van huisuit mee. Ze zong vooral met haar moeder maar ook op de fiets, op school, bij het jeugdkoor ‘de Iekmulder’ en bij musicalgroep ‘Vals Alarm’ in Groningen.
Na haar terugkeer naar Drenthe sloot ze zich aan bij het popkoor ‘Flash’ Ruinerwold. Het dichtersduo ‘Duo Drie’ vroeg Frank Boerrigter (gitaar) en Lucine Oetsen (zang) om hun optreden van muziek en zang te voorzien. Ze deden dat met Nederlandse en Drentse liedjes. Daarna volgden steeds meer optredens mit vooral Drentstalige liedjes; bstaande en naar Drents vertaalde liedjes uit het Drents. Na een workshop van het Huus van de Taol waagde ze zich ook aan het zelf schrijven van liedjes.
In mei 2012 was Oetsen finaliste op het Drčents Liedtiesfestival met het zelf geschreven lied Ik kan het haoste niet geleuven, begeleid door Frans Boerrigter.
In 2014 was Oetsen opnieuw finaliste op het Drčents Liedtiesfestiva/l deze keer met het door haarzelf geschreven lied Now hier.


Deze pagina is bijgewerkt op